با افشای جزییات تازهای از پروژه خط دوم مونوریل در تهران، هزینه تمامشده هر مسافر این مونوریل به سه هزار تومان میرسد که هفت برابر مترو و ده برابر شرکت واحد اتوبوسرانی است.
به گزارش خبرنگار فرارو، خط دوم مونوریل که قرار است به طول 39 کیلومتر در امتداد بزرگراه شهید همت احداث شود و سپس به موازات اتوبان باقری به سمت جنوب حرکت کرده و در مسیر اتوبان رسالت ساخته شود، به دلیل فقدان مطالعات کارشناسی، آشفتگی بزرگی در سیستم حملونقل تهران ایجاد میکند.
نخستین آشفتگی مربوط به کمظرفیت بودن این خط است که در حداکثر ظرفیت ممکن تنها امکان ایجاد هفده هزار سفر در ساعت را دارد که در مقایسه با تقاضای سنگین سفر در این مسیر، به هیچ وجه پاسخگو نیست و ایجاد سیستمی با ظرفیت دست کم 45 هزار سفر توسط مترو یا قطار هوایی نیاز است، عدم اتصال مناسب این خط به پایانههای شرکت واحد و مترو از دیگر اشکالات بزرگ این مسیر است که به سرگردانی مسافران میانجامد.
مصرف انرژی بالای مونوریل که به دلیل استفاده از چرخهای پلاستیکی با اصطکاک بالا موجب اتلاف 40 درصد انرژی بیشتر از دیگر سیستمهای حملونقل ریلی میشود، زیانهای محیط زیستی و اقتصادی این پروژه را افزایش داده و مصرف انرژی را به حد سیستم اتوبوسرانی میرساند که این مورد هم مغایر با سیاستهای جامع حملونقل کشور است.
یک منبع موثق در این زمینه به خبرنگار فرارو اعلام کرد: خرید تجهیزات مونوریل به چند برابر قیمت و گرانی بیش از حد سیستم مذکور که قرارداد فروش آن توسط یک شرکت واسطه آلمانی منعقد شده است و استهلاک بالای سیستم مونوریل موجب شده است تا هزینه تمامشده هر مسافر با احتساب عمر مفید سرمایهگذاری 1.5 میلیارد دلاری اعلام شده در پروژه به مبلغی بیش از سه دلار برسد که معادل سه هزار تومان است.
این در حالی است که هزینه تمامشده مسافر در شرکت مترو حدود چهارصد تومان و در شرکت واحد با احتساب یارانه سوخت حدود سیصد تومان است.
گفتنی است، پیش از این برخی اخبار درباره انعقاد قرارداد میان «زیمنس» و ستاد تبصره 13 برای احداث خط دوم مونوریل در تهران منتشر شده بود در حالی که قرارداد مذکور بین یک شرکت واسطه در شهر هامبورگ آلمان و ستاد تبصره 13 منعقد شده است.
نوشته شده توسط :
علی
نظرات ديگران [ نظر]